Over ons

Hallo!

Aangenaam, en leuk dat je meer over ons wil weten! Wax&Board is een jong bedrijf gesitueerd in Belgïe (EU) en dan meer bepaald in Oost-Vlaanderen. Nl de gemeente Berlare (pc 9290).

Ben je -net als ons- niet goed in Aardrijkskunde, of ben je in de war met de gemeente Berlaar? Kijk dan op de volgende map om een beter idee te krijgen van onze ligging : )

Wie zijn we?

Wax&Board is opgericht door een gepassioneerd wintersporter, iemand net zoals jij! Olivier Willems, onze oprichter en zaakvoerder, is grote fan van Freestyle Snowboard. Uiteraard heeft hij ook al op de skilatten gestaan maar de kans is toch het grootst dat je hem tegen het lijf kan lopen wanneer hij aan het snowboarden is. Indoor uiteraard, want we hebben geen bergen in België 🙂 OK-OK we geven toe, ze zijn er wél maar om te nuanceren; de hoogste is net geen 695 meter, en daar valt dus amper sneeuw..

afbeelding van borden die de richting aanwijzen naar baraque michel belgië

Wax&Board is ontstaan omdat we opmerkten dat wintersport-materiaal zelden of nooit goed onderhouden wordt in Belgïe. Door het gebrek aan echte bergen hebben we in de Benelux maar weinig ervaring met wintersport. We zien het dan ook als een uitdaging om hier iets mee te doen en onze kennis te delen. Zo is onze Premium Service Workshop ontstaan – waar wij als enige de beste glij ervaring in België garanderen.

Wat doen we?

We verschillen sterk van die paar shops in de Benelux. Wij doen al ons onderhoud zelf: handmatig. Zonder machines om kosten te drukken of volume te verwerken. Onze werkwijze is dan ook uniek in België: we accepteren maar zoveel aanvragen per week als we echt aankunnen. Waardoor we onze skills en service blijven garanderen om goed werk af te leveren.

De reden waarom wij geen machines hanteren? Glij-prestaties, alsook de levensduur van zulk onderhoud, bewijzen dat er een wezenlijk verschil is tussen skills en Hot Wax technieken, tegenover het machinale gebeuren. Voor een heel betaalbare prijs krijg je van ons een persoonlijke aanpak met advies, en een resultaat wat je opmerkt zodra je jouw ski of snowboard aanstrapt.

Onze klanten bevestigen met een glimlach op het gezicht dat dit de juiste weg vooruit is!

Afbeelding van Olivier Willems, oprichter Wax&Board

Sneeuwsport is een niche, en ja -ook wij moeten eten op het einde van de werkdag! Daarom zijn we actief in meerdere branches. Zo kunnen wij onze onderneming gezond laten groeien zonder in te boeten op kwaliteit. Zo hebben we met wat magische digitale krachten onze webshop opgericht.

We verkopen hier énkel producten waarvan wij tevreden zijn, en uiteraard het ook zelf gebruiken. We zijn dus niet zomaar de zoveelste handelaar! 

Wil jij graag goederen verkopen via onze webshop? Dan zal je ons eerst écht moeten overtuigen, want voor ons draait het om de sport en passie, niet alleen om cash!

Je kan bij ons terecht voor tools om zelf onderhoud te doen, denk daarbij aan: wax, scrapers, borstels, etc.

Daarnaast verkopen wij ook custom snowboards, en dan bedoelen we niet alleen een persoonlijke print bovenop je plank! Opzoek naar iets specifiek, of voldoet geen enkel snowboard aan jouw eisen? Stuur ons dan even een bericht. We bezorgen je een offerte voor een éénmalig, uniek en persoonlijk snowboard om de piste mee af te knallen!

Wax&Board zoekt steeds de juiste balans in zijn assortiment: tussen prijs en kwaliteit, maar ook bv de impact op de natuur. Zonder sneeuw stopt onze sport, dus gaan we ecologisch te werk om onze voetafdruk klein te houden. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn onze wax scrapers; gemaakt in de EU uit gerecycleerd materiaal, wat uiteraard weer te recycleren is!

Afbeelding van ski en snowboard wax scraper door wax&board

Onze toekomstvisie!

Na de officiële start in 2019, lanceerden we midden 2020 onze internationale website. Niet omwille van sterallures, maar helaas had Corona ook op ons grote impact. Halverwege het seizoen de winkel moeten sluiten heeft ons aan het denken gezet.

afbeelding van freestyle trampoline board en jib balance bar

Zo ontwikkelden we ons nieuwe product wat van jou een nog betere shredder en Freestyler kan maken! Nl onze Freestyle Training Gear kit. Met deze door Wax&Board zelfgemaakte Jib en Trampoline snowboards kan je veilig trainen. Thuis of in het trampoline park, met vrienden of helemaal alleen: zonder dat je ook maar één vlok sneeuw nodig hebt : )

Uiteraard hebben we nog enkele projecten op de plank klaarliggen waar we je de komende maanden en jaren gaan over informeren. Dus stay tuned, wees veilig, geniet van de sneeuw & steun je lokale ski & snowboard shop! #kooplokaal

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over ons? Stel ze dan gerust; we zijn er om deze voor jou te beantwoorden. Je kan ons bereiken via het contactformulier, of maak gebruik van bv Social Media zoals Facebook, Whatsapp, ..

Het Wax&Board Team.

Open chat